Život pun mogućnosti (2015 – 2016)

Od 01.05.2015. do 31.08.2016. u Istarskoj županiji provodili smo projekt „Život pun mogućnosti“ koji je sufinancirala EU iz Europskog socijalnog programa. Nositelj projekta bila je naša organizacija, a partneri na projektu Grad Labin, Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Istre i Udruga za promicanje stvaralaštva Artstudio.

Centar za inkluziju i podršku u zajednici kao prijavitelj te partneri Grad Labin, Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Istre i Udruga za promicanje stvaralaštva Artstudio, od 01.05.2015. do 31.08.2016. provodili su projekt „Život pun mogućnosti“. Pridruženi suradnici na projektu bili su Istarska županija, Centar za socijalnu skrb Labin, Centar za socijalnu skrb Pula, Volonterski centar Istra.

Opći cilj projekta bio je unaprijediti zapošljivost osoba s intelektualnim teškoćama u Istarskoj županiji razvojem novih socijalnih usluga koje nedostaju u zajednici. Specifični cilj projekta bio je povećati kompetencije za tržište rada i zapošljivost osoba s intelektualnim teškoćama razvojem dnevnih radnih aktivnosti te jačanjem aktivnog sudjelovanja u zajednici. Kroz 14 mjeseci provedbe projekta ostvareni su slijedeći projektni rezultati: pokrenut rad Centra za radnu inkluziju sa dnevnim programom radnih aktivnosti osoba s intelektualnim teškoćama, razvijena podrška u aktivnom uključivanju osoba s invaliditetom u zajednicu te upoznata javnost s projektom i diseminirana dobra praksa projekta.

Ukupni proračun projekta i iznos bespovratnih sredstava iznosio je 1.458.765,00 kuna, pri čemu 85% su sredstva Europskog socijalnog fonda, a 15% sredstva Državnog proračuna. Projekt se provodio u okviru Operativnog programa “Razvoj ljudskih potencijala 2007-2013″, prioritetne osi 2 – Jačanje socijalnog uključivanja i integracija osoba u nepovoljnom položaju, a u okviru Poziva “Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – faza 3″.

Tijekom trajanja projekta izrađeni su filmovi s ciljem promocije inkluzivnog volontiranja.

Za više informacija o slobodno nas kontaktirajte na:
Centar za inkluziju i podršku u zajednici, Pula, Ujevićeva 1
ured(a)centar-podrske.hr

Za više informacija o fondovima EU:
www.strukturnifondovi.hr
www.esf.hr

Skip to content