Zajednički kroz život (2020 – 2022)

Od 01.05.2020. do 01.05.2022. provodili smo kao nositelji projekt Zajednički kroz život, a koji je sufinanciran sredstvima ESF-a. Partneri na projektu bili su Udruga za osobe s intelektualnim oštećenjem „Golubica“ Vukovar, Udruga osoba s intelektualnim teškoćama „Suncokret“ Nova Gradiška i Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Istre.

Centar za inkluziju i podršku u zajednici s partnerima, Udrugom za osobe s intelektualnim oštećenjem „Golubica“ Vukovar, Udrugom osoba s intelektualnim teškoćama „Suncokret“ Nova Gradiška i Udrugom osoba s intelektualnim teškoćama Istre, od 01.05.2020. do 01.05.2022. provodio je projekt „Zajednički kroz život“.

Naši partneri iz Vukovara i Nove Gradiške preuzeli su dva nova vozila za potrebe aktivnosti u njihovim udrugama.


Svrha projekta bila je povećati socijalnu uključenost osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji kroz individualiziranu podršku i razvoj inkluzivnih socijalnih usluga na području Vukovarsko-srijemske, Osječko-baranjske, Brodsko-posavske, Bjelovarsko-bilogorske, Karlovačke, Ličko-senjske, Primorsko-goranske i Istarske županije. Aktivnosti kojima se ostvarivala navedena svrha projekta su: set edukacija, pregled dobre prakse, pružanje inkluzivnih socijalnih usluga te javna kampanja. 

Tijekom trajanja projekta, 9 studijskih grupa s 53 sudionika provelo je 45 dana u Istri s ciljem prikaza primjera dobre prakse u području razvoja i pružanja inkluzivnih socijalnih usluga.

U Vukovaru, Novoj Gradiški, Rijeci, Karlovcu, Daruvaru, Bjelovaru, Belišću, Senju i Labinu održano je 10 edukacija za 67 članova obitelji koji skrbe o odrasloj osobi s intelektualnim teškoćama o izazovima i mogućnostima socijalnog uključivanja osoba s intelektualnim teškoćama.

Preko 90 osoba s intelektualnim teškoćama uključio se u grupe za samozastupanje. Pružana je podrška pri uključivanju u programe u zajednici, a organizirana su i dva festivala te 9 okruglih stolova te 16 javnih prezentacija.

Ukupan proračun projekta i iznos bespovratnih sredstava iznosio je 1.487.694,26 kn. Projekt se financirao s 85% iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020., a u okviru poziva Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici faza 1. te s 15% iz Proračuna Republike Hrvatske.

Više o aktivnostima projekta saznajte i:
– prateći profil projekta na društvenoj mreži Zajednički kroz život
– ili na mrežnoj stranici partnera: https://www.uoiti.eu/category/zajednicki-kroz-zivot/ te

Za više informacija slobodno nas kontaktirajte:
Centar za inkluziju i podršku u zajednici
Pula, Ujevićeva 1
Voditelj projekta do 31.10.2021.: Ozren Catela, Centar za inkluziju
Voditeljica projekta od 01.11.2021.: Ines Škrbac, UZOSIO Golubica Vukovar
zajednicki-kroz-zivot(a)centar-podrske.hr

Više o fondovima EU:  www.strukturnifondovi.hr   www.esf.hr


Skip to content