Pula: Svečano otvorena kuća “Danica” za pružanje usluge organiziranog stanovanja osoba s intelektualnim teškoćama

U petak 07.07.2023. u 12:00 sati, prigodnom svečanosti povodom završetka radova i opremanja, otvorena je kuća “Danica” za pružanje usluge organiziranog stanovanja.

Kuća se nalazi na adresi u Puli, Coattova 18, a dodijeljena je na korištenje od strane Grada Pule na neodređenovrijeme i bez naknade, Centru za inkluziju i podršku u zajednici za pružanje ove socijalne usluge. Uređenje i opremanje izvršeno je kako vlastitim angažmanom našeg osoblja i korisnika tako zahvaljujući projektu Razvoj, širenje i unaprjeđenje kvalitete izvaninstitucijskih socijalnih usluga Centra za inkluziju i podršku u zajednici koji se sufinancira sredstvima Europske unije i državnog proračuna.

Tijekom prigodne svečanost završetka radova i opremanja navedenog stambenog objekta, prisutni predstavnici Grada Pule i Istarske županije, istakli su važnost ovakvih pozitivnih promjena u našoj zajednici, kao i pravo na dostojanstven život svih naših sugrađana, zahvalivši se svima koji daju svoj doprinos unapređenju kvalitete života ove skupine.

Ovaj događaj dio je javne kampanje podizanja svijesti o pravu na život u zajednici osoba s intelektualnim teškoćama pod nazivom “Doprinosim”, a provodi se u okviru projekta “Razvoj, širenje i unaprjeđenje kvalitete izvaninstitucijskih socijalnih usluga Centra za inkluziju i podršku u zajednici”. Cilj ovih aktivnosti je osvijestiti i senzibilizirati opću i stručnu javnost, obitelji osoba s intelektualnim teškoćama te lokalni donositelji odluka o pravima osoba s intelektualnim teškoćama, u prvom redu o pravu na život u zajednici te s tim povezanim temama, a posebice o važnosti i dostupnosti izvaninstitucijskih socijalnih usluga, važnosti procesa deinstitucionalizacije, samozastupanju osoba s intelektualnim teškoćama te prikazu primjera dobre prakse.

Organizacija događaja financirana je u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. iz Europskog socijalnog fonda. Za sve dodatne informacije:

– Ozren Catela, voditelj projekta, ozren@centar-podrske.hr, 095 242 5556

Više informacija o projektu saznajte na mrežnoj stranici www.centar-podrske.eu te na profilu na društvenoj mreži www.facebook.com/centar.podrske.eu/

Skip to content