Karlovac: Održani pripremni sastanci vezani uz projektne aktivnosti Zajednički kroz život

U protekla tri dana održali smo brojne sastanke vezane uz aktivnosti našeg projekta.

Našli smo se s ekipom Srca iz Rijeke i Marijom iz senjske udruge nakon čega smo u Karlovcu posjetili našu Rajsku Pticu, a u Slavonskom Brodu susreli smo se sa predstavnicama Regoča. Golubica je bila domaćin sastanka projektnih partnera, na kojem je osim nas iz Istre, sudjelovao i predstavnik Suncokreta iz Nove Gradiške. U Vukovaru je održan i sastanak sa predstavnicom Crvenog križa iz Županje.

U Osijeku smo razgovarali sa predstavnicama tamošnjeg Društva za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama dok smo se u Daruvaru susreli s predsjednicama udruga iz Daruvara i Bjelovara. Susret sa Našim anđelima iz Čazme odgođen je za drugi put.

Kroz ovo vrijeme, vrlo ozbiljno i studiozno, razgovarali smo o svim segmentima projekta. No, dotakli smo i brojne druge teme iskreno i otvoreno, prijateljski. Zaključili smo da bi trebali nastaviti sa ovakvom praksom i nakon završetka projekta te na taj način postaviti temelj za neki novi zajednički projekt koji bi doprinosio kvalitetnoj socijalnoj uključenosti osoba s intelektualnim teškoćama.

Hvala vam dragi naši na gostoprimstvu i toplini kojom ste nas počastili.

Centar za inkluziju i podršku u zajednici s partnerima Udrugom za osobe s intelektualnim teškoćama „Golubica“ Vukovar, Udrugom osoba s intelektualnim teškoćama „Suncokret“ Nova Gradiška i Udrugom osoba s intelektualnim teškoćama Istre od 01.05.2020. do 01.05.2022. provodi projekt „Zajednički kroz život“. Svrha projekta je povećati socijalnu uključenost osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji kroz individualiziranu podršku i razvoj inkluzivnih socijalnih usluga na području Vukovarsko-srijemske, Osječko-baranjske, Brodsko-posavske, Bjelovarsko-bilogorske, Karlovačke, Ličko-senjske, Primorsko-goranske i Istarske županije. Navedeno će se postići setom edukacija, pregledom dobre prakse, pružanjem inkluzivnih socijalnih usluga te javnom kampanjom.
Ciljane skupine projekta su sa područja 8 projektnih županija: 60 osoba s intelektualnim teškoćama, 40 članova obitelji i udomiteljskih obitelji te 40 stručnjaka koji rade s osobama s intelektualnim teškoćama.
Ukupan proračun projekta i iznos bespovratnih sredstava je 1.487.694,26 kn. Projekt se financira s 85% iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020., a u okviru poziva Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici faza 1. te s 15% iz Proračuna Republike Hrvatske.

Više informacija o fondovima EU:
www.strukturnifondovi.hr

www.esf.hr
Za više informacija slobodno nas kontaktirajte:
Centar za inkluziju i podršku u zajednici
Pula, Ujevićeva 1
Voditelj projekta: Ozren Catela, ozren(a)centar-podrske.hr, 095 242 55 56

Skip to content