Osijek: Kroz projekt nabavljena 2 vozila za aktivnosti partnera u Vukovaru i Novoj Gradišci

Danas smo preuzeli 2 vozila za potrebe projekta Zajednički kroz život. Vozila će koristiti projektni partneri iz Vukovara i Nove Gradiške.

Troškove nabavke putničkog motornog vozila za potrebe pripreme i provedbe aktivnosti pružanja usluge pomoći pri uključivanju osoba s intelektualnim teškoćama u programe u zajednici na području Vukovarsko-srijemske i Brodsko-posavske županije, poslove podrške pri formiranju i radu grupa za samozastupanje te podrške organizaciji javne kampanje “Život u zajednici” na projektnom području financirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda s 85% te Republika Hrvatska iz Državnog proračuna s 15% potrebnih sredstava.

O projektu Zajednički kroz život
Centar za inkluziju i podršku u zajednici s partnerima Udrugom za osobe s intelektualnim oštećenjem „Golubica“ Vukovar, Udrugom osoba s intelektualnim teškoćama „Suncokret“ Nova Gradiška i Udrugom osoba s intelektualnim teškoćama Istre od 01.05.2020. do 01.05.2022. provodi projekt „Zajednički kroz život“. Svrha projekta je povećati socijalnu uključenost osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji kroz individualiziranu podršku i razvoj inkluzivnih socijalnih usluga na području Vukovarsko-srijemske, Osječko-baranjske, Brodsko-posavske, Bjelovarsko-bilogorske, Karlovačke, Ličko-senjske, Primorsko-goranske i Istarske županije. Navedeno će se postići setom edukacija, pregledom dobre prakse, pružanjem inkluzivnih socijalnih usluga te javnom kampanjom.
Ciljane skupine projekta su sa područja 8 projektnih županija: 60 osoba s intelektualnim teškoćama, 40 članova obitelji i udomiteljskih obitelji te 40 stručnjaka koji rade s osobama s intelektualnim teškoćama.

Ukupan proračun projekta je 1.487.694,26 kn. Projekt se financira iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020., a u okviru poziva Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici faza 1. u iznosu od 85% proračuna projekta te iz Proračuna RH u iznosu od 15% proračuna projekta.
www.strukturnifondovi.hr
www.esf.hr


Za više informacija slobodno nas kontaktirajte:
korisnik: Centar za inkluziju i podršku u zajednici
ured projekta: Pula, Ujevićeva 1, zajednicki-kroz-zivot@centar-podrske.hr
voditelj projekta: Ozren Catela, ozren@centar-podrske.hr, 095 242 55 56

Skip to content