Labin: Tradicionalna maškarana zabava

Ispred prostora našeg boravka u Labinu okupili su se prometnici, kauboji, indijanci, kokoši, jaja na oko i svega drugog pomalo na tradicionalnoj maškaranoj zabavi skupina naših korisnika boravaka za osobe s intelektualnim teškoćama iz Labina, Poreča, Buja, Pazina i Pule. Maškaranoj družini priključili su se i građani te predstavnici Osnovne škole Ivo Lola Ribar i Osnovne škole Matija Vlačić, Srednje škole Mate Blažne, Gradskog društva crvenog križa Labin te Udruge Krilo Labina.

U ime domaćina prisutnima se obratio Daniel Zahtila istaknuvši kako je današnja maškarana zabava dio javne kampanje podizanja svijesti o pravu na život u zajednici osoba s intelektualnim teškoćama pod nazivom “Doprinosim”, a provodi se u okviru projekta “Razvoj, širenje i unaprjeđenje kvalitete izvaninstitucijskih socijalnih usluga Centra za inkluziju i podršku u zajednici”. Ovim aktivnostima želimo osvijestiti i senzibilizirati opću i stručnu javnost, obitelji osoba s intelektualnim teškoćama te lokalni donositelji odluka o pravima osoba s intelektualnim teškoćama, u prvom redu o pravu na život u zajednici te s tim povezanim temama.

Prisutnima se obratio i Gradonačelnik Grada Labina Valter Glavičić koji je istaknuo kako je vidljivo da su svi spremni i veseli, a posebno pohvalio maskirane sudionike i zaželio im lijep provod, a nakon čega je dodijelio medalje najboljim maskama. Tako je 3. mjesto pripalo Adriani Tuntar iz Poreča, 2. mjesto Raulu Perušku iz Pule, a najboljom maskom proglašen je pripadnik domaće maškarane skupine Željko Tomac.

Zabava se je potom nastavila uz glazbu i ples te prigodnu zakusku za koju su zaslužni roditelji i osoblje Centra za inkluziju Labin, članovi Ogranka Zajednice Srba u Istri i Bošnjačke nacionalne zajednice Aktiv žena Labin, Restaurant Bukaleta te Pekara Kompa, a nakon čega je slijedila šetnja maškarane povorke centrom Labina.

Skip to content