Montirana kosopodizna rampa za pristup našem prostoru u Labinu

Centar za inkluziju i podršku u zajednici u Labinu dobio je na korištenje kosopodiznu rampu čime je omogućeno nesmetano pristupanje prostoru na katu zgrade osobama otežane pokretljivost i osobama koje se kreću uz pomoć kolica.

Ova specijalizirana rampa, zbog karakterističnog stepeništa koje vodi do naših prostora na prvom katu zahtijevala je brojne preinake u fazi izrade i montiranja, pa se njezina proizvodnja i ugradnja čekala znatno duže od standardnih rampi. Naime, sama platforma morala je biti vanserijskih dimenzija, tvornički sužena nekoliko centimetara, s vodilicama izrađenima po mjeri, dok je stubište trebalo prilagoditi izmicanjem i preradom oba rukohvata, kao i premještanjem ulaza u jedan od sanitarnih čvorova zgrade. Djelatnici tvrtke Liftmont iz Rijeke također su sve radove obavljali u poslijepodnevnim satima ili vikendom, kako bi korisnici zgrade mogli neometano obavljati svoje redovne dnevne aktivnosti.

Na zadovoljstvo naših polaznika, roditelja sadašnjih i budućih korisnika i našega osoblja priželjkivana i nasušno potrebna kosopodizna rampa je u punoj funkciji te će znatno olakšati pristup našim prostorima, aktivnostima i radu s osobama s intelektualnim teškoćama. Ovim potezom Labin se – simbolički – podiže za još jedan nivo u nastojanjima da osobe sa svim vrstama invaliditeta budu izjednačene u svojim mogućnostima i pravima s ostalim građanima. Nabavku i ugradnju rampe financirali su Grad Labin i donatori Centra Liče Faraguna, a ukupna vrijednost investicije je 125.000,00 kuna.

Skip to content