Završena energetska obnova zgrade u kojoj djelujemo u Bujama

Zahvaljujući angažmanu Grada Buja završena je ernergetska obnova zgrade Centra za Inkluziju i podršku zajednici u Bujama na adresi Umaška ulica 1. Energetski razred zgrade Centra za inkluziju i podršku zajednici u Bujama, koja je sagrađena 1965 godine, s površinom od 591,38 m2, prije energetske obnove bio je C, dok je sada nakon obnove A+.

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte financirane iz europskih strukturnih i investicijskih fondova u financijskom razdoblju 2014-2020. potpisan je 19.10.2018.godine, a prema potpisanom Ugovoru o dodjeli bespovratnih sredstava sa Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost RH, ukupni prihvatljivi troškovi projekta energetske obnove zgrade Centra za Inkluziju i podršku zajednici u Bujama iznosili su 2.608.329,90 kuna od čega je 630.596,48 kuna bespovratnih. Gradu Buje su za predmetnu investiciju odobrena bespovratna sredstva i od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije RH, i to u najvišem iznosu od 988.866,71 kuna.

Provedbom mjera energetske obnove (obnova vanjske ovojnice, krovišta i vanjske stolarije) osim što se izravno utjecalo na unapređenje kvalitete boravka korisnika u Centru za inkluziju, kao i na bolje uvjete rada zaposlenika ostvaren je i prvotni cilj projekta i to na način da će se ostvariti projektirane uštede u godišnjoj potrošnji energije od 73,30% koje će između ostaloga biti vidljive i na umanjenim računima za energente, a ušteđeni će novci moći biti uloženi u druge projekte.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.


Skip to content