Labin: Naš kolega Danijel najuspješniji natjecatelj prvog nacionalnog gastro natjecanja osoba s invaliditetom Amorova žlica održnog u Zagrebu

Svečano finale prvog nacionalnog gastro natjecanja osoba s invaliditetom “Amorova žlica” – za društvo jednakosti održano je u Zagrebu, a okupilo je ukupno natjecatelje iz 21 županije koje se takmičilo u sedam gradova. Radi se o projektu kojem je organizator Udruga Udruga nastavnika u djelatnosti ugostiteljskog obrazovanja, a potporu pruža Hrvatska provincija sv. Jeronima franjevaca Konventualaca.

Finalisti su s profesionalnim mentorima pripremali hranu, koktele i prezentacijske govore, a sve je pratio i ocjenjivao stručni žiri – pravobraniteljica za osobe s invaliditetom Anka Slonjšak, direktorica klastera Hiltonovih hotela u Zagrebu Josipa Jutt Furlan i savjetnik predsjednika RH za vanjsku i europsku politiku Neven Pelicarić.

U finale je ušlo 13 natjecatelja, a prva tri mjesta osvojila su zlatnu, srebrnu i brončanu “Amorovu žlicu” koju je izradila Zlatarna Dodić te putovanje u Rim pod pokroviteljstvom Hrvatske Provincije sv. Jeronima franjevaca konventualaca.

Najuspješniji su bili:
1. mjesto: Daniel Zahtila (Udruga osoba s invaliditetom Labin) – mentor chef Miljenko Kosanović
2. mjesto: Antonija Fabjanac (Udruga tjelesnih invalida TOMS Trogir) – mentor profesionalni barmen Filip Lipnik
3. mjesto: Ivan Vuk (Udruga “Bolje sutra” Koprivnica) – mentor chef Melkior Bašić

Skip to content