Modnom revijom obilježen Svjetski dan sindroma Down

Povodom Svjetskog dana sindroma Down, u organizaciji Centra za inkluziju i podršku u zajednici iz cijele Istre, 21. ožujka je ispred zgrade RIŠ-a u Labinu održana modna revija koja je okupila brojna poznata lica. Riječ je o prvoj ovakvoj reviji na kojoj su uz domaćine sudjelovali članovi i prijatelji iz Buja, Pule, Pazina i Poreča. Posebnost revije činili su upravo članovi zajednice s Down sindromom koji su u pratnji svojih voditelja i poznatih osoba iz javnog života nosili kreacije dvaju labinskih butika Lulu Lolita i Le profile te Udruge Inpromo.  

Kako su simbol Dana sindroma Down šarene čarape, jer ih osobe s Down sindromom ne mogu upariti, mnogi su za tu prigodu nosili šarene čarape. Tim su povodom lica i frizure manekenki bile ukrašene bojama i šljokicama, djelo timskog rada frizerke Snježane Tenčić i kozmetičarke Doris Horozović.    

U prvom dijelu revije u casual modelima butika Le Profile zr Lulu i Lolita pistom su prošetali Monika Miletić u pratnji Irene Franković, načelnice Općine Sveta Nedelja. U društvu Alena prošetala je Ivana Tončić, viša suradnica za prostorno planiranje i gradnju Općine Pićan, zatim Sindi u pratnji Astrid Glavičić, direktorice Turističke zajednice Grada Labina, dok je Tamara pistom prošetala u društvu Vesne Blažina, savjetnice za odgoj, obrazovanje i demografiju Grada Labina. Ivu je pistom pratila Loredana Ružić Modrušan, viša suradnica u Upravnom odjelu za društvene djelatnosti Grada Labina, dok je Jasna prošetala u društvu labinske volonterke Ramize Trumić. U modelima labinskog butika prošetala je i Adrijana u pratnji Tee Rubeša, savjetnice pravobraniteljice za osobe s invaliditetom iz Rijeke.

U drugom revijalnom dijelu pistom su u radnoj opremi prošetali članovi Udruge Inpromo. Dalibor, Sandra, Lara, Kristina, Martina, Mery, Ivan, Danijela uz pratnju Barbare volonterke, Morin Hukić, ravnateljice Crvenog križa i Marka Perkova, predsjednik udruge Centra za inkluziju i podršku u zajednici.

U posljednjem revijalnom dijelu u pratnji manekena iz Centra za inkluziju i podršku u zajednici u novoj ulozi su se uz Eni Modrušan, predsjednice Gradskog vijeća Labina, okušali i poznati muškarci. Led je među prvima probio labinski gradonačelnik Valter Glavičić, zatim Donald Blašković, direktor Komunalnog poduzeća 1. Maj Labin. Modnom pistom kao pratitelji još su prošetali pročelnik Odjela za društvene djelatnosti Borjan Batagelj, Siniša Verbanac, tajnik Sportske zajednice Grada Labina, proslavljeni sportaš Valner Franković, volonter Kristian Stojić Kićo, te Ozren Catela.

Voditelj revije je bio Daniel Zahtila, dok je tehnički dio programa odradio glazbeni tehničar Goran Brezac. (Tekst: Divna Knežević, foto i video: Roberto Matković)

Skip to content