Buje: Retrospektiva, 5 godina uspješne suradnje

2017. godine grupa glazbenika iz Buja preuređuje dvije zapuštene drvarnice, u prizemlju zgrade u kojoj se nalazi i naš boravak, u glazbeni studio. Dok su izvodili radove, susretali smo se i tako upoznali. Kad je studio bio gotov pozvali su nas na jedno druženje. Tada smo po prvi put udarili po bubnjevima, zatresli žice na električnim i bas gitarama, stisnuli tipke na sintisajzeru s bezbroj zbukova te zapjevali na mikrofone. Bili smo jako glasni i to nam se svidjelo. Tog smo se dana, na poziv glazbenika, dogovorili da to postane uobičajeno druženje na tjednoj bazi. #ProstorBuje tako postaje uobičajeno mjesto gdje se redovno glazbeno izražavamo i zabavljamo. Svatko si je našao svoji omiljeni instrument. Pa se tako Martina, Sandro i Andrea izmjenjuju na bubnjevima, dok je Francu sintisajzer postala nezaobilazna rutina, Elena drži svima ritam s tamburinom, a Marijana i Nina najviše vole uzeti mikrofon u ruke.

S vremenom to naše sviranje postaje sve ozbiljnije te Marijana izdaje svoju prvu autorsku pjesmu koju posvećuje svojoj mami za njen rođendan. Tekst pjesme “La mia vita” (Moj život) napisala je Marijana, a uglazbili su ju ekipa iz #ProstorBuje. Snimljen je i video spot koji je kao iznenađenje prikazan njenoj mami u kino dvorani Pučkog otvorenog učilišta u Bujama. Kad je vidjela svoju kćer na velikom platnu kako pjeva pjesmu posvećenu njoj nije mogla obuzdati emocije. Nismo mogli ni mi.

16.2.2022. godine je datum koji naš pijanista Franco neće nikad zaboraviti. Datum je to njegovog prvog javnog nastupa. Naime brojni glazbenici s područja Istre, slovenskog primorja te Trsta, u zimskom periodu svaku srijedu organiziraju “Jam session” u 9 Pubu u Novigradu. Jam session je vrsta koncerta u kojem glazbenici zajedno sviraju u raznim kombinacijama bez nekog prethodnog dogovora i uvježbavanja. Svira se “iz duše”. Tako je tog 16.2.2022. godine i Franco zasvirao s njima na klavijaturama. Iako mu je to bio prvi javni nastup nije imao ni trunka treme i odlično se snašao u tom “jamanju”

Naša suradnja s #ProstorBuje se nastavlja i dalje te smo sigurni kako će ista iznjedriti još puno glazbenih projekata.

Skip to content