Pula: Najava konferencije za medije -24.01.2023. – Unapređenje digitalnih vještina osoba s intelektualnim teškoćama

U utorak 24/01/2023 s početkom u 13:00 sati u Puli u Dnevnom boravku CGU Rojc (prizemlje) održati će se konferencija za medije na temu Unapređenje digitalnih vještina osoba s intelektualnim teškoćama. Na konferenciji će sudjelovati predstavnici Centar za inkluziju i podršku u zajednici, Hrvatskog saveza udruga osoba s intelektualnim teškoćama te slovenskog IPAK instituta za simbolnu analizu i razvoj informacijskih tehnologija iz Velenja u svojstvu odgovornih osoba, stručnih suradnika za izradu edukativnih materijala, provoditelja edukacija za osoblje koje rade s osobama s intelektualnim teškoćama te samih sudionika edukacija.

Cilj ove medijske konferencije je predstaviti analizu stanja na području korištenja digitalnih tehnologija od strane osoba s intelektualnim teškoćama kao i rezultate Erasums+ projekta Improvement of Digital Skills of People with Intellectual Disabilities (IDEAL) koji se od 01.03.2022. do 28.02.2023. provodio na području Hrvatske i Slovenije, a čiji je cilj osposobiti osoblje i volontere nevladinih organizacija koje pružaju podršku osobama s intelektualnim teškoćama za korištenje digitalnih tehnologija koje će osobe s invaliditetom koristiti u svakodnevnom životu radi povećanja njihove kvalitete života i njihovog uključivanja u zajednicu. Također, tijekom konferencije osvrnuti ćemo se na izrađene edukativne materijale (priručnik, web platforma) te provedenu pilotsku edukaciju za osoblje koje radi s osobama s intelektualnim teškoćama.


Ova aktivnost dio je projekta IDEAL (Improvement of Digital Skills of People with Intellectual Disabilities) kojim želimo osposobiti osoblje i volontere nevladinih organizacija koje pružaju podršku osobama s intelektualnim teškoćama za korištenje digitalnih tehnologija koje će osobe s invaliditetom koristiti u svakodnevnom životu radi povećanja njihove kvalitete života i njihovog uključivanja u zajednicu.

Prijavitelj projekta (koordinator) je Centar za inkluziju i podršku u zajednici, a projektni partneri su Hrvatski savez udruga osoba s intelektualnim teškoćama te IPAK Inštitut za simbolno analizo in razvoj informacijskih tehnologij iz Velenja, Slovenija. Trajanje projekta je 12 mjeseci s početkom od 01.03.2021, a provodi se u okviru Poziva na dostavu prijedloga za 2021. godinu za program Erasums+ – Ključna aktivnost 2 – Mala partnerstva (KA210) za područje obrazovanja odraslih, temeljem Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt s više korisnika u okviru programa ERASUM+ s Agencijom za mobilnost i programe Europske unije. Projekt je sufinancirala Europska unija s ukupno odobrenim iznosom sredstava od 60.000 €.

Pratite projekt IDEAL na društvenim mrežama!
Ovaj sadržaj ostvaren je uz financijsku potporu Europske komisije i izražava isključivo stajalište autora i partnera te se Komisija ne može smatrati odgovornom pri uporabi informacija koje se u njemu nalaze.


Agencija za mobilnost i programe EU
Hrvatska, 10000 Zagreb, Frankopanska 26
www.mobilnost.hr
Tel: +385 (0) 1 5556 498
Fax: +385 (0) 1 5005 699
e-mail: info@mobilnost.hr


Centar za inkluziju
Hrvatska, Pula, Ujevićeva 1
www.centar-podrske.hr
tel: +385 (0) 52 522 233
e-mail: edu@centar-podrske.hr

Skip to content