Belišće: U okviru javne kampanje Život u zajednici održan okrugli stol i javna prezentacija

Provodeći javnu kampanju Život u zajednici projekta Zajednički kroz život, a na temu inkluzivnih socijalnih usluga u zajednici – ususret novim izazovima, danas su Belišće posjetili predstavnici Centra za inkluziju i podršku u zajednici, Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Istre te Udruge za osobe s intelektualnim oštećenjem “Golubica” Vukovar.

U sklopu navedene kampanje u gradskoj je vijećnici održan okrugli stol uz tehničku podršku Inkluzivne kuće Zvono, a na kojem je bilo prilike razmijeniti iskustva dobre prakse, pozitivnih primjera pružanja inkluzivnih socijalnih usluga te su razmotrene ideje za nastavak rada po pitanju socijalnog uključivanja osoba s intelektualnim teškoćama u lokalnoj zajednici i podrške članovima obitelji koji skrbe za osobe s invaliditetom.

Također, u Belišću, Vijenac dr. Franje Tuđmana održana je i javna prezentacija projekta.

Centar za inkluziju i podršku u zajednici s partnerima Udrugom za osobe s intelektualnim oštećenjem „Golubica“ Vukovar, Udrugom osoba s intelektualnim teškoćama „Suncokret“ Nova Gradiška i Udrugom osoba s intelektualnim teškoćama Istre od 01.05.2020. do 01.05.2022. provodi projekt „Zajednički kroz život“. Svrha projekta je povećati socijalnu uključenost osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji kroz individualiziranu podršku i razvoj inkluzivnih socijalnih usluga na području Vukovarsko-srijemske, Osječko-baranjske, Brodsko-posavske, Bjelovarsko-bilogorske, Karlovačke, Ličko-senjske, Primorsko-goranske i Istarske županije. Navedeno će se postići setom edukacija, pregledom dobre prakse, pružanjem inkluzivnih socijalnih usluga te javnom kampanjom. Ciljane skupine projekta su sa područja 8 projektnih županija: 60 osoba s intelektualnim teškoćama, 40 članova obitelji i udomiteljskih obitelji te 40 stručnjaka koji rade s osobama s intelektualnim teškoćama. Ukupan proračun projekta i iznos bespovratnih sredstava je 1.487.694,26 kn. Projekt se financira s 85% iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020., a u okviru poziva Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici faza 1. te s 15% iz Proračuna Republike Hrvatske.

Više informacije o fondovima EU:
www.strukturnifondovi.hr
www.esf.hr
Za više informacija slobodno nas kontaktirajte:
Centar za inkluziju i podršku u zajednici, Pula, Ujevićeva 1
zajednicki-kroz-zivot@centar-podrske.hr
Voditeljica projekta: Ines Škrbac

Skip to content