Pazin: U Istri obilježen Nacionalni dan osoba s intelektualnim teškoćama

Tijekom mjeseca svibnja javno smo prezentirali aktivnosti koje kontinuirano provodimo dugi niz godina i koje doprinose kvaliteti života osoba s intelektualnim teškoćama u lokalnoj zajednici, a povodom obilježavanja Nacionalnog dana osoba s intelektualnim teškoćama. Tako je na pazinskom Trgu slobode održana je prezentacija udruga i konferencija za novinare s ciljem upoznavanja javnosti s aktivnostima i projektima.

Obilježavanje Nacionalnog dana osoba s intelektualnim teškoćama u Istri od 2018. godine zajednički organiziraju Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Istre, Centar za inkluziju i podršku u zajednici i Centar za inkluzivnu podršku i zapošljavanje INPROMO, udruge koje dugi niz godina provode brojne aktivnosti u Istre uključujući velik broj osoba s intelektualnim teškoćama i pružajući različite usluge.
Nacionalni dan osoba s intelektualnim teškoćama jednoglasno je proglasio Hrvatski sabor na svojoj sjednici održanoj 31. ožujka 2017. kako bi konačno ovoj populaciji osoba s invaliditetom pripalo pravo na dostojanstven život u zajednici.

Skip to content