Pula: Otvorena posljednja izložba ovogodišnjeg Festivala likovnih radova “Doprinosim”

Završni dio naše manifestacije 1. Festival likovnih radova korisnika Centra za inkluziju i podršku u zajednici održan je danas u Puli, u prostorima Čitaonice Kluba umirovljenika na Giardinima s početkom u 11,00 sati, otvorenjem posljednje od 6 izložbi koje su tijekom svibnja ove godine obišle Buje (Art room Buje ), Novigrad (Muzej Lapidarium), Labin (Gradska knjižnica Labin), Pazin (Hol Spomen doma i Društvo likovnih stvaratelja Pazin) te Poreč (Mala galerija Pučkog otvorenog učilišta).

TV NOVA, Vijesti, 31.05.2022

Otvorenju su prisustvovali brojni članovi udruge i njihova pratnja, prijatelji te građani. Također, otvorenje su prisustvovali i predstavnici Istarske županije i Grada Pule kao i savjetnica Pravobraniteljice za osobe s invaliditetom gđa. Tea Rubeša.

Današnje otvorenje bila je prilika i da se Centar posebno zahvali g. Draganu Stokiću – Stole, koji je ovom prilikom primio i posebno priznanje Naš prijatelj koje se dodjeljuje za višegodišnji doprinos uključivanju osoba s intelektualim teškoćama i poboljšanje njihove kvalitete života.

Cilj ovih aktivnosti je osvijestiti i senzibilizirati opću i stručnu javnost, obitelji osoba s intelektualnim teškoćama te lokalni donositelji odluka o pravima osoba s intelektualnim teškoćama, u prvom redu o pravu na život u zajednici te s tim povezanim temama, a posebice o važnosti i dostupnosti izvaninstitucijskih socijalnih usluga, važnosti procesa deinstitucionalizacije, samozastupanju osoba s intelektualnim teškoćama te prikazu primjera dobre prakse.

Doprinosim!

Ovaj Festival likovnih radova dio je javne kampanje Doprinosim! koju Centar za inkluziju i podršku u zajednici provodi u okviru projekta Razvoj, širenje i unaprjeđenje kvalitete izvaninstitucijskih socijalnih usluga Centra za inkluziju i podršku u zajednici.

www.centar-podrske.eu

Projekt je koji provodimo samostalno u razdoblju od 25.10.2021. do 25.10.2023. Svrha projekta je pružiti podršku procesu deinstitucionalizacije na području Istarske županije razvojem i širenjem socijalnih usluga cjelodnevnog boravka i organiziranog stanovanja u 5 lokalnih zajednica za 99 osoba s intelektualnim teškoćama, edukacijom osoblja i javnim djelovanjem. Proračun projekta i iznos bespovratna sredstava je 7.992.664,68 kuna od čega 85% sredstava sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, a 15% Republika Hrvatska iz Državnog proračuna.

više informacija o fondovima EU:
www.strukturnifondovi.hr 
www.esf.hr

Skip to content