Improvement of Digital Skills of People with Intellectual Disabilities (IDEAL)

Potpisom Ugovora o dodjeli besopvratnih sredstava za projekt s više korisnika u okviru programa ERASUM+ između Centra za inkluziju i podršku u zajednici kao koordinatora te Agencije za mobilnost i programe Europske unije kao nacionalne agencije započela je s 01.03.2022. provedba projekta Improvement of Digital Skills of People with Intellectual Disabilities (IDEAL).

Projektom želimo osposobiti osoblje i volontere nevladinih organizacija koje pružaju podršku osobama s intelektualnim teškoćama za korištenje digitalnih tehnologija koje će osobe s invaliditetom koristiti u svakodnevnom životu radi povećanja njihove kvalitete života i njihovog uključivanja u zajednicu.

Prijavitelj projekta (koordinator) je Centar za inkluziju i podršku u zajednici, a projektni partneri su Hrvatski savez udruga osoba s intelektualnim teškoćama te IPAK Inštitut za simbolno analizo in razvoj informacijskih tehnologij iz Velenja, Slovenija. Ukupan iznos odobrenih sredstava je 60.000 €.

Trajanje projekta je 12 mjeseci, a provodi se u okviru Poziva na dostavu prijedloga za 2021. godinu za program Erasums+ – Ključna aktivnost 2 – Mala partnerstva (KA210) za područje obrazovanja odraslih.