Pula: Primjena znanja i vještina o podučavanju korištenja digitalnih tehnologija korisnika

Internetsko obrazovanje je jako važno jer je korištenje digitalnih tehnologija i interneta postalo svakodnevica svakog čovjeka, a danas smo učili o prednostima i manama digitalizacije. S obzirom na to da gotovo svi imamo pametne telefone i svakodnevno se njima koristimo, produbili smo naše znanje informacijama o tome kako pretraživati određeni pojam na Google tražilici ili YouTubeu te kako se koristiti Viberom. Upoznali smo se i s primjerima kako uvijek treba biti oprezan dok provodimo vrijeme na društvenim mrežama. Produbili smo naše znanje i stekli neke nove vještine, a na korištenju digitalnih tehnologija ćemo svakako nastaviti raditi jer svakim danom možemo saznati još nešto više.

U našim aktivnostima primjenjujemo znanja i vještine usvojene zahvaljujući obrazovanju za osoblje koje radi s odraslim osobama s intelektualnim teškoćama, a koje se provodi putem projekta IDEAL.

Obrazovanje za osobe koje rade s odraslim osobama s intelektualnim teškoćama provodi se kao pilotska edukacija u okviru projekta IDEAL koja je vezana uz učenje korištenja digitalnih tehnologija u svakodnevnom životu osoba s intelektualnim teškoćama, a polazi je 10 radnika Centra za inkluziju i podršku u zajednici iz 5 lokalnih zajednica.


Ova aktivnost dio je projekta IDEAL (Improvement of Digital Skills of People with Intellectual Disabilities) kojim želimo osposobiti osoblje i volontere nevladinih organizacija koje pružaju podršku osobama s intelektualnim teškoćama za korištenje digitalnih tehnologija koje će osobe s invaliditetom koristiti u svakodnevnom životu radi povećanja njihove kvalitete života i njihovog uključivanja u zajednicu.

Prijavitelj projekta (koordinator) je Centar za inkluziju i podršku u zajednici, a projektni partneri su Hrvatski savez udruga osoba s intelektualnim teškoćama te IPAK Inštitut za simbolno analizo in razvoj informacijskih tehnologij iz Velenja, Slovenija. Trajanje projekta je 12 mjeseci s početkom od 01.03.2021, a provodi se u okviru Poziva na dostavu prijedloga za 2021. godinu za program Erasums+ – Ključna aktivnost 2 – Mala partnerstva (KA210) za područje obrazovanja odraslih, temeljem Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt s više korisnika u okviru programa ERASUM+ s Agencijom za mobilnost i programe Europske unije. Projekt je sufinancirala Europska unija s ukupno odobrenim iznosom sredstava od 60.000 €.

Pratite projekt IDEAL na društvenim mrežama!
Ovaj sadržaj ostvaren je uz financijsku potporu Europske komisije i izražava isključivo stajalište autora i partnera te se Komisija ne može smatrati odgovornom pri uporabi informacija koje se u njemu nalaze.


Agencija za mobilnost i programe EU
Hrvatska, 10000 Zagreb, Frankopanska 26
www.mobilnost.hr
Tel: +385 (0) 1 5556 498
Fax: +385 (0) 1 5005 699
e-mail: info@mobilnost.hr


Centar za inkluziju
Hrvatska, Pula, Ujevićeva 1
www.centar-podrske.hr
tel: +385 (0) 52 522 233
e-mail: edu@centar-podrske.hr

Skip to content