Buje: Volonterska grupa SŠ Vladimir Gortan Buje odradila radnu akcija uređenja okoliša našega prostora

U sklopu primicanja volonterskih aktivnosti u Bujama je uspješno okončana volonterska radna akcija, a rezultat suradnje Volonterskog centra Istra, Srednje škole Vladimir Gortan, Centra za inkluziju i podršku u zajednici, komunalnog poduzeća Civitas i Udruge Ziid je očišćen i uređen okoliš našeg prostora u Bujama.

Tridesetak učenika i učenica Srednje škole “Vladimir Gortan” iz Buja danas je sudjelovalo u volonterskoj akciji u okviru koje se uređivala šetnicu na vanjskom prostoru Centra za inkluziju i podršku u zajednici – Buje. Volonteri su pripremili teren i zasadili sadnice ružmarina i smilja, izradili i ukrasili oznake za navedene sadnice te izradili i obojali klupice.

Podsjetimo se. Opća skupština Ujedinjenih naroda proglasila je 17.12.1985. Međunarodni dan volontera koji se svake godine obilježava 5. prosinca kao dan dobrovoljnog rada za ekonomski i društveni napredak odnosno sa ciljem povećanja vidljivosti svih aktivnosti volontera i njihovog dobrovoljnog rada na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Volonterski centar Istra – vijest

Hvala svima na druženju, obavljenom poslu i pomoći.

Skip to content