Labin: Inkluzivno volontiranje, odličan model uključivanja u društvo naših korisnika

Inkluzivno volontiranje je dobrovoljni angažman pojedinaca, koji na taj način doprinose društvu u cjelini. Volontirati se može na razne načine, ponekad radeći ono što osoba radi i u svojoj profesiji (na primjer, kada odvjetnik daje besplatne pravne savjete žrtvama nasilja) ili u nekim drugim društveno korisnim aktivnostima (volontiranje u radu Crvenog križa, pučke kuhinje ili drugih organizacija). Volontirati mogu svi, od 15 godina starosti nadalje. Osim očitih prednosti volontiranja za društvo u cjelini, volontiranje je dobro i za pojedinca koji volontira, jer se taj pojedinac izgrađuje kao osoba.

U Centru za inkluziju i podršku u zajednici poklanjamo dužnu pažnju volontiranju. Ne samo da imamo volontere koji nam pomažu u raznim aktivnostima, već se trudimo i naše korisnike uključiti u zajednicu kao inkluzivne volontere u raznim organizacijama i akcijama.

Dalibor je jedan od naših korisnika koji volontira u srednjoj školi Mate Blažine u Labinu. Svakog radnog dana u jutarnjim satima Dalibora možete pronaći na porti srednje škole, gdje pomaže učenicima, djelatnicima i posjetiteljima škole. Na taj način Dalibor pokazuje da je i on vrijedan član društva koji može doprinijeti našem boljitku, ali i izgrađuje sebe kao osobu. Dakle, možemo reći kako je Daliborovo volontiranje dobitna kombinacija za sve uključene.

Skip to content