Tuheljske toplice: Održan prvi sastanak projektnih partnera

Danas je u Tuheljskim toplicama održan sastanak predstavnika Centra za inkluziju i podršku u zajednici, Hrvatskog saveza udruga osoba s intelektualnim teškoćama te IPAK Inštituta za simbolno analizo in razvoj informacijskih tehnologij iz Velenja, a koji su partneri na projektu Improvement of Digital Skills of People with Intellectual Disabilities (IDEAL).

Projektom želimo osposobiti osoblje i volontere nevladinih organizacija koje pružaju podršku osobama s intelektualnim teškoćama za korištenje digitalnih tehnologija koje će osobe s invaliditetom koristiti u svakodnevnom životu radi povećanja njihove kvalitete života i njihovog uključivanja u zajednicu

Projekt je započeo 01.03.2022. i njegovo trajanje je 12 mjeseci, a ukupan iznos sufinanciranja Europske unije je 60.000 €, a provodi se u okviru Poziva na dostavu prijedloga za 2021. godinu za program Erasums+ – Ključna aktivnost 2 – Mala partnerstva (KA210) za područje obrazovanja odraslih, čiji je rok za predaju projekata bio 5. studenoga 2021. nacionalnom ugovornom tijelu Agenciji za mobilnost i programe Europske unije.

Objavljeno u kategoriji