Pula: Održan treći sastanak projektnih partnera

Danas je u Puli održan sastanak predstavnika Centra za inkluziju i podršku u zajednici, Hrvatskog saveza udruga osoba s intelektualnim teškoćama te IPAK Inštituta za simbolno analizo in razvoj informacijskih tehnologij iz Velenja, a koji su partneri na projektu Improvement of Digital Skills of People with Intellectual Disabilities (IDEAL).

Nakon sastanka održan je radni dio koji se odnosio na pregled ostvarenih pokazatelja projekta, odnosno izrađenih materijala te pripreme izvješća ugovornom tijelu.

Projektom želimo osposobiti osoblje i volontere nevladinih organizacija koje pružaju podršku osobama s intelektualnim teškoćama za korištenje digitalnih tehnologija koje će osobe s invaliditetom koristiti u svakodnevnom životu radi povećanja njihove kvalitete života i njihovog uključivanja u zajednicu

Projekt je započeo 01.03.2022. i njegovo trajanje je 12 mjeseci, a ukupan iznos sufinanciranja Europske unije je 60.000 €, a provodi se u okviru Poziva na dostavu prijedloga za 2021. godinu za program Erasums+ – Ključna aktivnost 2 – Mala partnerstva (KA210) za područje obrazovanja odraslih, čiji je rok za predaju projekata bio 5. studenoga 2021. nacionalnom ugovornom tijelu Agenciji za mobilnost i programe Europske unije.

Objavljeno u kategoriji