Funtana: Puljani i Buježani na atraktivnom izletu u Dinopark

Danas je grupa iz Pule i Buja posjetila atraktivni Dinopark u blizini mjesta Funtana, koje se nalazi između Vrsara i Poreča.

E sad kako nam je bilo ispričala su nam dva sudionika izleta iz Pule:

Vozili smo se za vlakićem po Dino parku. Vidjeli smo velike dinosauruse koji su izumrjeli prije 200 tisuća godina. U parku ima i domaćih životinja, a to su konji i koze. Imali smo i predstavu o tome kako su nekad živjeli dinosaurusi. U parku ima jedan veliki most preko kojeg smo prešli. Meni je bilo čarobno vidjeti te velike dinosauruse. Za ručak smo išli u Loboriku na pizze. Bilo je jako zanimljivo u Dino parku.

Krenuli smo iz Pule u 8:00 sati, a u Dinopark smo došli u 9:30. Park u Funtani otvara se u 10 sati pa smo čekali prijatelje iz boravka iz Buja. Kada su stigli krenuli smo sa upoznavanjem parka. To je park sa dinosaurusima i događajima prije 4 milijuna godina. Bili su razni dinosaurusi i razne igre. Išli smo na vlakove i prešli preko velikog mosta. Na jednom mjestu bila je prava koža od dinosaurusa opipao sam koža je bila čvrsta i hrapava. Nakon što smo prešli cijeli park u 12 sati je bila predstava u velikom šatoru sa pokretnim dinosaurusima i zanimljivim pričama u doba Pangea. Dok su dinosaurusi živjeli nije bilo čovječanstva u to vrijeme. Predstava mi je bila vrlo uzbudljiva, ali malo i plašljiva jer su dinosaurusi bili visoki i glasni. Nakon Dinoparka krenuli smo u Loboriku na ručak odmorili se i potom krenuli u Pulu. Vrlo lijepo je nešto novo naučiti jer tako mogu napredovati na svakom koraku i izazovu.

Skip to content