Završio projekt “Zajednički kroz život”

Centar za inkluziju i podršku u zajednici s partnerima, Udrugom za osobe s intelektualnim oštećenjem „Golubica“ Vukovar, Udrugom osoba s intelektualnim teškoćama „Suncokret“ Nova Gradiška i Udrugom osoba s intelektualnim teškoćama Istre, provodio je od 01.05.2020. do 01.05.2022. projekt „Zajednički kroz život“.

Tijekom trajanja projekta u projektne aktivnosti uključeno je preko 200 evidentiranih izravnih sudionika, osoba s invaliditetom, članova obitelji koje skrbe o članu s invaliditetom te stručnjaka koji rade s osobama s invaliditetom. Sve projekte aktivnosti održane su i to u većem obimu od planiranoga, a uslijed velikog interesa za istima. Istovremeno, provedena evaluacija projektnih aktivnosti pokazala je da su uključeni sudionici zadovoljni organizacijom istih kao i njihovom korisnošću za daljnji rad i uključenost u zajednicu.

Ovim putem zahvaljujemo se svim našim suradnicima iz partnerskih organizacija, udrugama koje su pružale tehničku podršku u organizaciji aktivnosti u njihovim županijama te svim drugim uključenim pojedincima i organizacijama koje su nas podržale i aktivno se uključile u projektne aktivnosti, a čime su pomogle u ostvarivanju svrhe projekta: povećati socijalnu uključenost osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji kroz individualiziranu podršku i razvoj inkluzivnih socijalnih usluga na području Vukovarsko-srijemske, Osječko-baranjske, Brodsko-posavske, Bjelovarsko-bilogorske, Karlovačke, Ličko-senjske, Primorsko-goranske i Istarske županije.

Dio provedenih projektnih aktivnosti pogledajte u našoj kategoriji Novosti o projektu Zajednički kroz život.

Ukupan proračun projekta i iznos bespovratnih sredstava je 1.487.694,26 kn. Projekt se financira s 85% iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020., a u okviru poziva Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici faza 1. te s 15% iz Proračuna Republike Hrvatske.

Više informacije o fondovima EU:
www.strukturnifondovi.hr
www.esf.hr

Za više informacija slobodno nas kontaktirajte:
Centar za inkluziju i podršku u zajednici, Pula, Ujevićeva 1
zajednicki-kroz-zivot@centar-podrske.hr
Voditelji projekta: Ines Škrbac, Ozren Catela