Održan 3. termin pilotske edukacije projekta IDEAL

U Puli te korištenjem aplikacije za sudjelovanje na daljinu, nastavljena je pilotska edukacija u okviru projekta IDEAL koja je vezana uz učenje korištenja digitalnih tehnologija u svakodnevnom životu osoba s intelektualnim teškoćama. Na edukaciji je sudjelovalo 20 polaznika iz Hrvatske, a u okviru trećeg termina edukacije nastavljeno je s obradom tema o metodologiji podučavanja osoba sa intelektualnim teškoćama, prirodnoj metodi učenja te upotreba mentalnih mapa pri poučavanju osoba sa intelektualnim teškoćama. Sam proces edukacije realizira se kao hibridno obrazovanje, dio u neposrednom kontaktu predavač – sudionik edukacije, a dio kao internetsko obrazovanje.

Ova objava dio je projekta IDEAL (Improvement of Digital Skills of People with Intellectual Disabilities) kojim želimo osposobiti osoblje i volontere nevladinih organizacija koje pružaju podršku osobama s intelektualnim teškoćama za korištenje digitalnih tehnologija koje će osobe s invaliditetom koristiti u svakodnevnom životu radi povećanja njihove kvalitete života i njihovog uključivanja u zajednicu. Projekt je sufinancirala Europska unija s ukupno odobrenim iznosom sredstava od 60.000 €

Prijavitelj projekta (koordinator) je Centar za inkluziju i podršku u zajednici, a projektni partneri su Hrvatski savez udruga osoba s intelektualnim teškoćama te IPAK Inštitut za simbolno analizo in razvoj informacijskih tehnologij iz Velenja, Slovenija. Trajanje projekta je 12 mjeseci s početkom od 01.03.2021, a provodi se u okviru Poziva na dostavu prijedloga za 2021. godinu za program Erasums+ – Ključna aktivnost 2 – Mala partnerstva (KA210) za područje obrazovanja odraslih, temeljem Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt s više korisnika u okviru programa ERASUM+ s Agencijom za mobilnost i programe Europske unije.

Više na: www.mobilnost.hr